Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

21 Nisan 2012 Cumartesi

KREP

ATAK YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TUZLU / EKMEK

Bu kadar tarif vermişim de en basit, en hızlı ve en sık kullanılacak olan krebin tarifini vermemişim. Uyarı üzerine buyrunuz...:)

Malzemeler:

1 yumurta
3/4 çay bardağı light süt
3 kaşık yulaf kepeği
Tuzlu olarak kullanmak isterseniz çay kaşığının ucu ile tuz
Tatlı olarak kullanmak isterseniz 1 çay kaşığı toz tatlandırıcı

Yapılışı:

Tüm malzemeleri tel ile çırpın.
Tavanızı (15cm.lik bir tava kullanın) yağlayın ve peçete ile silip kızdırın. Ocağın altını kısın.
Karışımın 1/3ünü kepçe ile tavaya alıp tavayı çevirerek yayın. Karışımın ıslaklığı gidince alt üst edin. Pişince tabağa alın. Bu adımı 2 kere daha tekrar edin.
İçerisine, hangi dönemde iseniz izin verilen malzemelerden koyup dürüm yaparak, yada ikiye katlayarak yiyebilirsiniz...:)
Tüketirken günlük kepek limitinize dikkat edin. Artan kreplerinizi buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder