ATAK YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TATLI
Not: su bardağı olarak verilen ölçü ingilizcede "cup" denen ölçü. 240ml. lik bir hacime denk geliyor.
Malzemeler:
3/4 su bardağı tatlandırıcı1/3 bardak su
1/4 çay kaşığı sirke
2 yumurta akı
1 çay kaşığı vanilya aroması (1/2 tüp Dr. Oetker)
Yapılışı:
Su, şeker ve sirkeyi karıştırın.Orta ateşte karıştırarak şekeri iyice eritin.
Kaynamadan ocaktan alın.
Derin bir cam kaseye yumurta aklarını ve vanilya aromasını alın.
Mikserin en yüksek devrinde 5 dakika sürekli çırpın. Yumurta sert beyaz bir köpük haline gelecektir.
Bu kıvama gelince üzerine azar azar şekerli suyu ilave edin ve 6-7 dakika daha yüksek devirde çırpın.
Dışarıda soğutun, kapaklı bir cam kapta dolapta muhafaza edin.
Soğuduktan sonra, istediğiniz tatlının yanına, üzerine ekleyerek servis edin.
Ben güçlendirmede olduğum için çilekli kup hazırladım...:)
Enfes oldu, afiyet olsun..:)
sirke kokusu oluyor mu? ve sirkenin hikmeti nedir?konmasa?
YanıtlaSilHem diyet hem de normal şanti tariflerinde sirke muhakkak kullanılıyor. Koku bırakmıyor, sanırım yumurta akinin kıvama gelmesine yardımcı oluyor.
YanıtlaSilYumurta pişmiş mi oluyor çiğ yumurta yemek istemiyorum da
YanıtlaSilçiğ ama sirke sayesinde yumurta kokusu kalmıyor. dukan olmayan orjinal ev yapımı şantiler de böyle yapılıyor..:)
YanıtlaSilBenim dukan ekmeklerim/keklerim yumurta kokuyordu ve bugün içgüdüsel olarak limon sıktım kokmaması için--sirkeyi de deneyeceğim, teşekkürler.
YanıtlaSil