Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

9 Mayıs 2012 Çarşamba

MANTARLI KABAK - PATLICAN DOLMASI

SEYİR KIRMIZI ET TARİFLERİ - sebze günlerinde


Fotoğrafı çekerken telefonu patlıcanın tepesine düşürdüğüm için şekli biraz bozuldu, aslında o da diğerleri gibi tombul tombuldu..:)

Malzemeler:

4 adet yuvarlak kabak
1 adet tombul patlıcan
1 orta boy kırmızı biber
1 acı yeşil biber
2 tatlı yeşil biber
1 adet büyük domates 
9 adet orta boy mantar (sapı alınmış)
150gr. yağsız kıyma
5 adet küçük arpacıl soğan
1 küçük boy soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
5 küçük dilim ince kesilmiş light kaşar

Yapılışı:

Soğan ve sarımsakları incecik doğrayın. (arpacık soğanların sadece kabuğunu soyun, bütün kullanacağız)
Tavanızı yağlayıp silin, kızdırın
Soğan ve sarımsakve arpacık soğanlarını kavurmaya başlayın.
Tüm biberleri minicik doğrayın ve tavaya ekleyin.
Soğan ve biberler yumuşayınca kıymayı da tavaya alıp rengi değişene kadar kavurun.
Domatesi minik minik doğrayın ve tavaya alın.
Domates suyunu bırakınca içine salçaları, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. Gerekirse yarım fincan kaynar su ekleyin.
Karışım suyunu çekmeye başlayınca 4 adet küçük küçük doğranmış olan mantarı da tavaya alın.
Tavadaki malzeme suyunu biraz çekince (tamamını çektirmeyin, çok az sulu kalsın) altını kapatın.
Kabakların tepesini alın, içini oyun, üzerinde bıçakla 4-5 tane delik açın
Patlıcanı alacalı soyun, içini boşaltın onu da delin
İç malzemesini arpacık soğanlar hariç kabakların ve patlıcanın içine paylaştırın, ve orta boy bir tencereye dizin.
Dolmaların yarısına gelecek kadar kaynar su ile orta ateşte pişirin.
İnmesine yakın fırınınızı 160 derecede ısıtın.
Sebzeler hafif yumuşayınca bir borcama alın. Her birinin üzerine 1 mantarı bütün olarak koyun, içlerine azıcık tuz atın, orta boşluğuna arpacık soğanları yerleştirip üzerlerini kaşar ile kapatın
Fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartın.
Afiyet olsun... :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder