SEYİR SEBZE YEMEKLERİ
Malzemeler:
Hamuru için:2 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı buğday kepeği
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı süt tozu
2 yemek kaşığı süzme light yoğurt
2 yemek kaşığı soğuk su
1 fıske tuz
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
1 kabak
1 patlıcan
1 kırmızı biber
1 havuç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam susam
1/4 bardak light süt
1 yumurta
4 kaşık yağsız tuzsuz lor
Yapılışı:
Hamuru:Su hariç tüm malzemeleri elinizle karıştırın. Üzerine su ekleyin (elinize yapışmayacak kıvama gelecek kadar)
Hamuru kapalı bir kapta buzdolabında yarım saat bekletin.
Beklemiş hamurunuzu çıkarın ve oklava yardımı ile incecik, pişireceğiniz kabın kenarlarını da kapsayacak kadar açın
Tart kabınızı yada borcamınızı peçete ile yağlayın
Hamurunuzu içine alın kenarlarını da örtecek şekilde kaba yerleştirin.
Hamurun sadece tabanında çatal yardımı ile delikler açın.
Buzdolabında 15 dakika daha bu şekilde dinlendirin.
Bu arada fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın.
Üzeri için:
Kabak ve patlıcanınızı alacalı soyun.
Biberinizin çekirdeklerini biberin şeklini bozmadan temizleyin.
Havucunuzu soyun.
Tüm sebzelerinizi çok kalın olmayacak şekilde halkalar şeklinde doğrayın.
Derin bir kaba zeytinyağı, tuz ve karabiberi koyun ve sebzeleri bu karışıma katıp harmanlayın.
Büyükçe bir teflon tencereyi kızdırın, sebzeleri soteleyin.
Bir miktar kaynar su ekleyin ve kapağını kapatarak yumuşayana kadar pişirin.
Buzdolabında dinlenmiş olan hamurunuzu fırına atın ve 15-20 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp üzerine istediğiniz şekilde sebzelerinizi dizin.
Aralara lor peyniri dağıtın.
Bir kapta süt ve yumurtayı iyice karıştırın.
Sütlü karışımı da sebzelerin üzerine ilave edin, susam serpin ve fırında yarım saat pişirin.
Sıcak yada soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun..:)
kastamonu
YanıtlaSilbilecik
edirne
nevşehir
van
7YQ
salt likit
YanıtlaSilsalt likit
dr mood likit
big boss likit
dl likit
dark likit
1FJAZ