ATAK ET TARİFLERİ
Malzemeler:
150gr. yağsız, 2 kere çekilmiş kıyma1/2 orta boy soğan - minicik doğranmış
1/2 yumurta - yumurtayı kırın, karıştırın, yarısını kullanacağız
2 yemek kaşığı yulaf (seyirde isterseniz buğday kepeği kullanabilirsiniz)
1 diş sarımsak - rendelenmiş
1 avuç maydanoz - incecik kıyılmış
1/2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı sirke
Karabiber,
Tuz,
Kimyon
Kırmızı toz biber
Yapılışı:
Tüm malzemeleri iyice yoğurun.İsterseniz hemen pişirebilirsiniz, ama 5-6 saat buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederim (24 saate kadar bekletebilirsiniz)
İster yağsız tavada, yada isterseniz 180 derece ısıtılmış fırında, yağlı kağıt serilmiş tepside üstleri kızarıp içleri olana kadar pişirin.
Afiyet olsun... :)
buğday kepeği, karbonat ve sirkenin köftede kullnıldığını hiç duymamıştım farklı ve hoş olmalı tadı, denemek isterim. Sevgiler :)
YanıtlaSilDukan'da ekmek kullanmadığımız için bağlayıcı olarak ya yulaf kepeği, yada buğday kepeği kullanıyoruz. Karbonat şişmesini sağlıyor. Sirkeye gelince, genelde inegöl köftesinde kullanılır. Biz yağ kullanamadığımız için denemek amacı ile koydum, çok da leziz oldu..:)
YanıtlaSil