ATAK ET TARİFLERİ
Yağ meselesinden dolayı en sevdiğim yemeklerden olan sucuğu tüketememeye çok bozuluyordum. Ben de diyet sucuk yapmaya karar verdim. Fena da olmadı... :)
Malzemeler:
1/2 kilo yağsız kıyma
4 diş sarımsak
2,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı çemen (koymasanız da olur)
1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber (acı seviyorsanız miktarını arttırabilirsiniz)
Yapılışı:
Sarımsakları ince rendeden geçirin.Kıyma, sarımsak ve baharatları iyice yoğurun.
Temiz bir bezin içerisine kıymayı yayın. Kalınlığının 0,5-1cm. arasında olmasına dikkat edin. Daha ince olursa piştiğinde çok sertleşiyor. Benim yaptığımın kenarları çok incelmişti, pişirince o kısımlarını ayıklayarak yemek durumunda kaldım... :)
Kıymayının üzerini de bez ile kapatın (kıyma bohçalanmış olacak)
Açık havada 3-4 gün kurutun.
Kuruyunca ister dilimleyerek, ister bütün olarak buzdolabında muhafaza edin, küp şeklinde doğrayarak pişirin.
Önemli not: Yağsız kıymadan yaptığımız için pişirme esnasında su kullanmanızı tavsiye ederim.
Rahmetli babam sucuk köftesi yapardı, bayılırdım, keşke tarifini de alsaymışım ondan diye geçen gün geldi aklıma:( Çok güzel bir tarife benziyor, ama bozulmuyor mu açık havada et? Kokmuyor mu?
YanıtlaSilbozulmadı ama evet koku sorunu var. o yüzden balkonda gölgede kuruttum.
YanıtlaSil