SEYİR KIRMIZI ET TARİFLERİ - sebze günlerinde
Malzemeler:
Hamuru için:2 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı buğday kepeği
3 yemek kaşığı süt tozu
1 yumurta
1 yumurta akı
1,5 çay kaşığı tuz
Üstü için:
4 çorba kaşığı rendelenmiş domates
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 avuç rendelenmiş light dil peyniri yada light kaşar peyniri (ben dil kullandım)
2 dilim jambon
4 dilim çemensiz yağsız pastırma
6 adet kurutulmuş domates
2 büyük mantar, ince dilimlenmiş
Arzu ederseniz incecik halka şeklinde doğranmış yeşil biber (ben koymadım)
Tuz
Yapılışı:
Fırınınızı 180 derecede ısıtınHamuru:
Tüm hamur malzemelerini mikser ile çırpın.
Geniş bir teflon tavayı ocağa alın, içini zeytinyağı ile silin.
Yağ kızınca karışımı tavaya alın önünü ve arkasını 4'er dakika pişirin.
Üzeri için:
Rendelenmiş domates, sarımsak, zeytinyağı, bir fıske tuz ve salçayı iyice karıştırın.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
Tavada pişmiş olan pizza altınızı yağlı kağıt üerine alın
Üzerine salçalı karışımınızı iyice dağıtarak sürün
Üzerine rendelenmiş peynirinizi serpin.
Jambonları ikiye bölün ve pastırma ile birlikte peynirin üzerine yerleştirin.
En üste de ikiye bölünmüş kurutulmuş domateslerinizi ve mantarlarınızı yerleştirin.
Fırına atın 8-10 dakika pişirin.
Afiyet olsun... :)
sadece peynir ve pastırmalısını yiyemez miyiz atak evresinde?
YanıtlaSilOlur tabi ama pek pizza gibi olmaz. Bir de buğday kepeğini atak da kullanmamak gerek.
YanıtlaSil