SEYİR YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TATLI
Benim gibi fırında unutmayın..:) Neyse ki sadece kenarları biraz karardı, yakmadan kurtardım...:)
Malzemeler:
2 kaşık buğday kepeği2 kaşık mısır nişastası
3 kaşık süt tozu
1-1,5 kaşık tatlandırıcı (karışımın tadını kontrol edip ayarlayın)
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya aroması
2,5 kaşık yoğurt
1/2 limonun kabuğu (incecik rendelenecek)
Yapılışı:
Yoğurt hariç malzemeleri karıştırın. Sonra azar azar yoğurdu ilave edin. Hamur çok cıvımasın, o yüzden yoğurdun tamamını kullanmayabilirsiniz.Hamuru üzerini örterek buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve bir yemek kaşığı yardımı ile karışımı yağlı kağıda bölüştürün. Parçaların aralarını fazla yakın bırakmayın ki birbirlerine yapışmasınlar.
15-20 dakika arası pişirin.
Afiyet olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder