Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

22 Nisan 2012 Pazar

SOYA SOSLU BALZAMİKLİ ÇİN İŞİ TAVUK

ATAK TAVUK TARİFLERİ

Malzemeler:

1/2 tavuk göğüs eti
1 çay bardağı soya sosu (sodyumu azaltılmış)
1/2 çay bardağı balzamik sirke
1 dolu çay kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı Tobasco/Acıso

Yapılışı:

Tavuğu kuşbaşı doğrayın. Bir kasenin içine alın ve üzerine soya sosu döküp iyice karıştırıp buzdolabında minimum 1 saat marine edin. (8-10 saat olursa hem rengi hem de lezzeti daha güzel oluyor)
Tavanıza sıvı yağ sürüp peçete ile fazlasını alın, ve tavanızı kızdırın.
Tavukları ve soya sosunun tamamını tavaya alıp üzerine hemen balzamiği ekleyin. Pişmeye bırakın.
Bir kenarda az miktarda su kaynatın, lazım olabilir.
1/2 çay bardağı soğuk suyun içerisinde mısır nişastasını eritin, ve tavaya ekleyin. 
Sos hafifçe koyulaşmaya başlayınca Tobasco'yu da ilave edin.
Gerekirse çok az sıcak su ilave ederek tavukları pişirin.
Tavuklar pişene kadar su bittikçe eklemeye devam edin.
Tavuklar pişip, sos koyu bir kıvama gelince ocaktan alın ve servis edin.
Afiyet olsun... :)
Not: Soya sosu tuzlu olduğu için ben ilave tuz kullanmadım, ama isteğe bağlı olarak siz ekleyebilirsiniz. Baharat kullanmamanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder