Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

15 Temmuz 2012 Pazar

FIRINDA MANTARLI ET SOTE

SEYİR KIRMIZI ET TARİFLERİ - sebze günlerinde


Malzemeler:

300 gr. dana kuşbaşı
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
8-10 tane mantar (sapları ayıklanmış)
2 orta boy domates
Light kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Domates, biber salçası - isteğe göre

Yapılışı:

Yağlayıp sildiğimiz ve kızdırdığımız teflon tenceremize etleri alıp kavurmaya başlıyoruz.
Etler suyunu bırakıp çekmeye başladığında doğrayıcıdan geçirdiğimiz soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
Soğanlar renk değiştirince küçük küçük doğradığımız yeşil ve kırmızı biberlerimizi ekliyoruz
Onlar da hafif pembeleşince içine tuz ve karabiber (isteğe bağlı olarak saşçalar) karıştırdığımız, doğrayıcıdan geçirilmiş domateslerimizi ekliyoruz.
Bir tarafta su kaynatıyoruz.
Bir kaç dakika kapağı kapaıl şekilde pişen etlere, yıkayıp 4 parçaya böldüğümüz mantarları ve biraz kaynar su ekleyip kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.
Et suyunu çekince, Tüm malzemeyi bir fırın kabına boşaltıp üzerine dilimlenmiş yada rendelenmiş light kaşarımızı serip fırına atıyoruz.
Kaşar pembeleşene kadar fırında pişirip sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder