SEYİR KIRMIZI ET TARİFLERİ - sebze günlerinde
Malzemeler:
300 gr. dana kuşbaşı2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
8-10 tane mantar (sapları ayıklanmış)
2 orta boy domates
Light kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Domates, biber salçası - isteğe göre
Yapılışı:
Yağlayıp sildiğimiz ve kızdırdığımız teflon tenceremize etleri alıp kavurmaya başlıyoruz.Etler suyunu bırakıp çekmeye başladığında doğrayıcıdan geçirdiğimiz soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
Soğanlar renk değiştirince küçük küçük doğradığımız yeşil ve kırmızı biberlerimizi ekliyoruz
Onlar da hafif pembeleşince içine tuz ve karabiber (isteğe bağlı olarak saşçalar) karıştırdığımız, doğrayıcıdan geçirilmiş domateslerimizi ekliyoruz.
Bir tarafta su kaynatıyoruz.
Bir kaç dakika kapağı kapaıl şekilde pişen etlere, yıkayıp 4 parçaya böldüğümüz mantarları ve biraz kaynar su ekleyip kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.
Et suyunu çekince, Tüm malzemeyi bir fırın kabına boşaltıp üzerine dilimlenmiş yada rendelenmiş light kaşarımızı serip fırına atıyoruz.
Kaşar pembeleşene kadar fırında pişirip sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder