SEYİR TAVUK TARİFLERİ - sebze günlerinde
Not:resimde Karnıbahar Bulguru Pilavı ile servis edilmiştir.Malzemeler:
2 parça tavuk göğsü2 avuç mantar
1 küçük boy soğan
Tuz
Karabiber
1 kaçık light labne
1,5 kaşık light süzme yoğurt
Sıcak su
İsteğe bağlı sevdiğiniz baharatlar, maydanoz, vs eklenebilir. Ben mantarı kendi başına çok sevdiğim için koymadım.
Yapılışı:
Tavanızı yağlayıp silinİncecik doğradığınız soğanları kavurun
Mantarları doğrayın, soğanlar renk değiştirince mantarları, tuzu ve karabiberi ekleyin
Mantarlar suyunu bırakınca kuşbaşı doğranmış tavuğu ilave edin
Tavukları da malzeme ile biraz kavurun ve üzerine 1 kahve fincanı sıcak su ekleyin
Suyu çekilince labne ve süzme yoğurdu ekleyip karıştırın ve 1/2 fincan daha su ekleyin.
Kapağını kapatıp pişmeye bırakın
Sosu istediğiniz kıvama gelince servis edin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder