SEYİR KIRMIZI ET TARİFLERİ - sebze günlerinde
Malzemeler:
250gr. yağsız et1 orta boy kabak
1 orta boy patlıcan
1 orta boy soğan
2 orta boy domates
2 diş sarımsak
2 orta boy kırmızı biber
2 irice yeşil biber
1 dolu kaşık salça
1tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı zeytinyağı
1,5 kase kaynar su
Yapılışı:
Fırınınızı 220 derecede ısıtınKabakları alacalı soyup kalınca dilimleyin
Biberleri kalın halkalar şeklinde doğrayın
Soğanları kalınca doğrayın
Sarımsakları doğrayın
Domateslerin kabuğunu soyun irice doğrayın
Eti kuşbaşı doğrayın
Tüm doğradığınız malzemeleri borcama alın
En son patlıcanı da alacalı soyup, irice doğrayın ve borcama ekleyin. (kararmaması için en son doğruyoruz)
Tuz, karabiber ve yağı ekleyip malzemeleri harmanlayın.
Kaynar suda salçaları iyice eritip borcam ekleyin.
Üzerini aluüminyum folyo ile sıkıca kapatın ve fırında 1 saat pişirin.
1 saat sonra çıkarın, folyoyu açın ve 15 dakika daha fırında pişirmeye devam edin.
Sıcak servis edin... Afiyet olsun.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder