ATAK ET TARİFLERİ
Malzemeler:
1 adet inceltilmiş biftek1/2 soğan
2 sap taze soğan
1/2 kahve fincanı soya sosu (sodyumu azaltılmış)
1/2 çorba kaşığı taze zencefil (ince rendelenmiş)
2 diş sarmısak (ince rendelenmiş)
1,5 kaşık light süzme yoğurt (evinizde yoksa 2 kaşık light yoğurt kullanın)
1 tatlı kaşığı tatlandırıcı
3 damla Acısso
1 fiske karabiber
Yapılışı:
Eti uzun ince şeritler halinde kesinSoya sosunu, rendelenmiş zencefil ve sarmısağı, süzme yoğurdu, tatlandırıcıyı, Acıssoyu ve karabiberi içine etin de sığabileceği bir kapta iyice karıştırın. Yarım kahve fincanı su ilave edip tekrar karıştırın (süzme olmayan normal light yoğurt kullandıysanız su miktarını 1 kaşık yapın)
Etleri bu sosun içine koyarak 1 saat marine edin.
1 saat sonra etleri sosun içerisinden çıkarıp zeytinyağı ile yağlayıp sildiğiniz tavaya alın (aman ha kabı boca etmeyin, sosun fazlasını istemiyoruz).
Bir yanda su kaynatın, elinizin altında bulunsun, lazım olacak.
Etin suyu azaldıkça kaynar su ilave edin. Yaklaşık 20 dakika sonra, incecik kıyılmış olan kuru soğanları yemeğin içine karıştırın.
Bu arada gözünüz suyunda olsun, azaldıkça su eklemeyi unutmayın.
15 dakika daha pişirin.
Bu arada taze soğanları 4-5cm. uzunluğunda ince şeritler halinde doğrayın.
15 dakika dolunca taze soğanları tavaya serpin. Ama karıştırmayın, etlerin üzerinde kalsın.
Biraz daha kaynar su ilave edip kapağını kapatın.
Bu şekilde 10 dakika daha pişirin.
Tabağa alın ve servis edin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder