ATAK - SEYİR YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TATLI
Malzemeler:
2 yemek kaşığı yulaf kepeği2 su bardağı (500ml) süt
2,5 yemek kaşığı tatlandırıcı (karışımı hazırlayınca tadına bakın gerekirse takviye yapın)
1 yumurta sarısı
4-5 damla vanilya
Atak evresindeyseniz 2 kaşık süt tozu
Seyir evresindeyseniz 1,5 kaşık mısır nişastası
Yapılışı:
Süt, yulaf kepeğii tatlandırıcı ve süt tozu yada mısır nişastasını kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak pişiriniz. Kıvamı yoğunlaşmaya başlayınca yumurta sarısını yavaşça ekleyin. bu sırada sürekli karıştırmaya devam edin ki yumurta karışmadan pişmesin.Fırınınızı 200 derecede ısıtın, bir kenarda da su kaynatın.
1 taşım kaynatın.
Vanilya aromasını ilave edin.
Kıvam istediğiniz yoğunluğa gelince fırına dayanıklı kaselere alın (ben 3 kase çıkarttım)
Kaseleri fırın tepsisine dizin ve tepsiye kaynar su boşaltıp fırına atın.
Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Dışarıda soğuttuktan sonra buzdolabında saklayın.
Soğuk olarak servis edin.
İsterseniz üzerini tarçın ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder