SEYİR YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TUZLU / EKMEK
Malzemeler:
4 kaşık buğday kepeği1 yumurta
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı light yoğurt
2 çorba kaşığı yağsız tuzsuz lor (isteğe bağlı)
2 çay kaşığı kabartma tozu
Dereotu
Maydanoz
1 fıske tuz
Çörekotu
Yapılışı:
Bir kasede yumurtaları ve yoğurdu iyice çırpınİçerisine buğday kepeğini tel süzgeçten kaşık ile ezerek toz haline getirerek (tamamı geçmeyecektir, mümkün olduğunca çok kısmını geçirin, süzgeçin içinde kalanı da karışıma ekleyin), tuzu ve kabartma tozu ile birlikte yumurtalara ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Bir tabakta loru çatalla iyice ezin.
Dereotunu ve maydanuz ufacık doğrayın
Loru ve yeşillikleri de karışıma ekleyin ve iyice karıştırıp karışımı 5 dakika dinlenmeye bırakın.
Yaklaşık15x15cm.lik bir borcama karışımı boşaltın, üzerine çörekotu serpin.
Mikrodalgada 600W'ta 8 dakika pişirin.
Borcamı çıkarın, soğumasını bekleyip ekmeği çıkarın.
Afiyet olsun.
Buzdolabında muhafaza etmenizi tavsiye ederim.
Not: Seyirde günlük yulaf limitiniz 1 kaşık. Bunu dikkate alarak tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder