ATAK TAVUK TARİFLERİ
Hint yemeği çubuklarla yenmez ama hoşuma gitti...:)
Malzemeler
1 küçük soğan, incecik doğranmış2 diş sarımsak, kıyılmış
3 yemek kaşığı toz köri
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 adet defne yaprağı
1/2 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil kökü
1/2 çay kaşığı tatlandırıcı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tavuk göğsü - kuşbaşı doğranmış
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı yoğurt
1/2 limon suyu
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
Yapılışı:
Tavanıza çok az zeytinyağı koyun ve peçete ile silin, tavayı kızdırın.Soğanı ve sarımsağı renk değiştirene kadar soteleyin.
Köri tozu, tarçın, biber, defne yaprağı, zencefil, şeker ve tuzu karıştırın.
2 dakika boyunca karıştırmaya devam edin.
Tavuk parçaları, salça ve yoğurdu ekleyin.
Ocağı kısıp 20-25 dakika pişirin
Defne yaprağını çıkarıp, limon suyu ve kırmızı biberi ilave edin.
5 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder