SEYİR YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TUZLU / EKMEK
Bu ekmeği seyir döneminizde tüketebilirsiniz. Atakta sürekli olarak tavsiye edilmez. Seyirde iseniz 4 günde tüketmenizi tavsiye ederim. Mısır unu ve buğday kepeği günlük limitimiz 1 kaşık ama sürekli tüketilmemesi tavsiye ediliyor.
Malzemeler:
2 yumurta2 kaşık mısır unu
2 kaşık instant kuru maya
4 kaşık yulaf kepeği
2 kaşık buğday kepeği
1,5 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Fırınınızı 200 derecede ısıtınFırının tabanına alçak bir ısıya dayanıklı kap koyun
Fırın tepsinizi de bu kabın bir üzerindeki rafa yerleştirin.
Tüm malzemeleri iyice karıştır (ben mikserle karıştırdım)
14-15cm çapındaki borcamın tabanını ve yanlarını sıvı yağ ile yağlayıp peçete ile fazlasını alın
Kaynar su hazırlayın
Karışımı borcama boşaltın
Borcamı fırın tepsinizin üzerine yerleştirin.
Hemen peşinden fırın tabanına koyduğunuz kabın içine kaynar suyu doldurun ve fırının kapağını kapatın. Bu koyduğumuz su fırının içerisinde nemli bir hava yaratarak hem ekmeğin üstünün aşırı kurumasına engel olacak. Hem de ekmeğin kalıptan çıkmasını kolaylaştıracak
45-50 dakika pişirin.
Fırından çıkarır çıkarmaz kaptan da çıkarıp tel ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın.
Afiyet olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder