SEYİR YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TATLI
Not: Aynı tarifi yulaf kepeği ile de deneyebilirsiniz. Daha lezzetli olacağını düşünüyorum. Buğday kepeğinin daha baskın bir tadı var.Malzemeler:
1 yumurta3 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
5 kaşık buğday kepeği
2 kaşık mısır unu
5 çorba kaşığı tatlandırıcı
1 tatlı kaşığı mahlep
5 çay kaşığı yağı azaltılmış kakao
Yapılışı:
Fırınınızı 180 derecede ısıtın1 yumurta, sirke, şeker ve kabartma tozunu karıştırın
İçine mahlebi, buğday kepeği ve mısır ununu ekleyin, iyice karıştırın.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin, üzerine kaşık yardımı ile malzemeyi bölüştürün
Fırına atın 15 dakika pişirin.
İçini kürdan ile kontrol edin gerekirse 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkarın.
Afiyet olsun...:)
Ama çikolatası yok...Çikolata tadı nasıl olcak :))
YanıtlaSil:):) hay allah ya, unutmuşum... teşekkürler uyarı için, ekledim...:)
YanıtlaSil