Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

11 Mayıs 2012 Cuma

MEYVELİ JÖLE

ATAK YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TATLI


En alttaki resimde üzerine bir kaç gün önce yaptığım zencefilli keki 1 tatlı kaşığı tatlandırıcı ve 2 kaşık soğuk su ile doğrayıcıdan geçirerek süs niyetine kullandım.


Malzemeler:

250ml su
4 adet istediğiniz meyveli poşet çay (ben Doğadan Narlı Çilekli çayı kullandım)
2 yemek kaşığı tatlandırıcı
2 tepeleme yemek kaşığı toz jelatin
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı kaynar su

Yapılışı:

Suyu kaynatın, içine poşet çayları atın ve demlenmeye bırakın.
Küçük bir cam kaseye 1/2 çay bardağı normal suyu (oda dıcaklığında, ısıtılmamış) koyun ve içine toz jöleyi ekleyin. Bir iki kere karıştırın ve 5 dakika bekletin. Süngerimsi bir kıvam alacaktır.
Bu kıvama gelince jöleyi geniş bir kaseye aktarın, üzerine 1/2  çay bardağı sıcak suyu ekleyin ve jöleyi iyice eritin.
Suyun içinden çayları çıkartın (çıkartırken bir çay süzgecine alın ve parmağınızla iyice ezerek tüm rengini süte akıtmaya çalışın)
Ilınmış olan suyu yavaş yavaş karıştırarak jöleye ekleyin.
Kaselere paylaştırın
Önce dışarıda soğumasını bekleyin
Sonra buzdolabına alıp jölenin donmasını bekleyin. Hazır şekerli jölelere göre daha yavaş donuyor, panik olmayın..:)
Afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder