Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

12 Mayıs 2012 Cumartesi

HÜNKAR BEĞENDİ

SEYİR KIRMIZI ET TARİFLERİ - sebze günlerinde

Malzemeler:

Et için:
250gr. yağsız et (küçük kuşbaşı doğranmış)
1 küçük soğan
1 küçük domates (rendelenmiş)
1 acı yeşil biber (ince doğranmış)
1 tatlı yeşil biber (ince doğranmış)
1/2 kaşık sirke
1,5 bardak kaynar su
Tuz
Karabiber
Beğendi için:
2 adet orta boy patlıcan
1 silme çorba kaşığı mısır unu
1/2 limon suyu
3/4 bardak soğuk light süt
Tuz
2 çorba kaşığı rendelenmiş light kaşar

Yapılışı:

Et:
Etleri tencereye at, kısık ateşte suyunu çekene kadar kavur
Küçük küçük doğranmış soğanı ekle, 3 dakika kavur
Sirkeyi ekle bir kaç kere karıştır
Domatesi, biberleri, tuzu, karabiberi ve kaynar suyu ekle.
Kapağını kapat, etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişir.
Beğendi:
Etler pişerken patlıcanları ateşte közle. (ben patlıcanları alüminyum folyoya sarıp ocağın üzerine bıraktım)
Kabuklarını soyup ılık limonlu suda 5 dakika beklet.
Bu esnada tavanızı yağlayın ve peçete ile silip kızdırın.
Mısır ununu tavaya alıp unun rengi değişene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun.
Karıştırarak soğuk sütü ekle.
Bu esnada patlıcanların suyunu iyice süzüp incecik doğrayın (ben doğrayıcıdan geçirdim)
Tavadaki karışım koyu bir kıvama gelince ateşten al, derin bir kaseye boşalt.
Üzerine tuz ve kaşarı ekle, iyice karıştır.
Bu karışıma patlıcaları ekle, iyice karıştır.
Beğendiyi bir tabağa al, ortasına eti yerleştir. Açıkta kalan beğendinin üzerine pul biber serp.
Afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder