ATAK YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TUZLU / EKMEK
Bu tarif için bloğunu zevkle takip ettiğim Dukanellaa ekibine teşekkür etmem gerek...:) Orjinal tarifi biraz değiştirdim. Şu ana kadar yaptığım ekmeklerin en iyisi oldu...:)
Malzemeler:
1 yumurta8 kaşık yulaf kepeği (bir bardağa doldurun)
Light yoğurt (yulaf kepeği kadar, bardak ölçüsüne uyun)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı yağsız tuzsuz lor
1,5 çorba kaşığı light süt
Çörekotu
Yapılışı:
Fırınınızı 180 derecede ısıtın.Yumurta, kepek, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu iyice karıştırın. (Mikserde en yavaş modda karıştırdım)
İçine çatalla ezdiğiniz loru ve sütü ilave edin, tekrar karıştırın.
Silikon muffin kaplarına bölün (bende 10 kap çıktı)
Üzerlerine çörekotu serpin.
Fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkarınca silikon kaplardan çıkarmak için soğumasını bekleyin.
Buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim...
Afiyet olsun...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder