ATAK TAVUK TARİFLERİ
Resmen lokum gibi yumuşacık ve çok lezzetli oldu. Muhakkak deneyin..:)
Malzemeler:
3 parça tavuk budu2/3 kaşık salça
1/3 kaşık biber salçası
1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı sarımsak tozu yada 1 diş sarımsak rendesi (ben toz kullandım)
1 orta boy soğan
1 silme kaşık light yoğurt
Yapılışı:
Fırınınızı 200 derecede ısıtınSoğan ve tavuklar hariç tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın
Soğanı halka halka doğrayın
Önce soğanları soslayıp fırın poşetine dizin
Tavukların derisini sıyırın ama koparıp atmayın, kemiğin ucunda toparlayın, yemesek de lezzet verecektir.
Sonra tavukları ellinizle iyice soslayıp soğanların üzerine yerleştirin
Fırın poşetinin ağzını bağlayıp fırın tepsisine alın (borcam kullanmamanızı tavsiye ederim, pişme süresini uzatıyormuş)
Fırın poşetinde bıçağın ucu ile 4-5 delik açın.
Fırına atıp 1 saat pişirin. 45. dakikadan sonra ara ara kontrol edin ki yanmasın.
Fırından çıkarıp servis edin....
Afiyet olsun...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder