Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

11 Nisan 2012 Çarşamba

MERENG

ATAK - SEYİR YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TATLI

Kakaolu olanı atak döneminde tüketemezsiniz, seyire geçtiğinizde yemenize izin var.
Mereng aslında taze beze diye bildiğimiz tatlının bir türü. İçine azıcık sirke ve vanilya esansı atınca beze olarak da yapabilirsiniz.

Malzemeler:

1 yumurta akı
2 kaşık tatlandırıcı
1 tatlı kaşığı yağı azaltılmış kakao

Yapılışı:

Fırınınızı 120 derecede ısıtın
Yumurtanın beyazını yoğun beyaz bir köpük kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu köpüğü 2 kaba bölün.
Her iki kaba da 1'er kaşık tatlandırıcı koyun.
Kaplardan birine kakaoyu ilave edin.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bölüştürün (5+5 rahat çıkar). Önemli not, krema torbası kullanmanızı tavsiye ederim. Ben de kalmamış o yüzden kaşık ile koydum, şekilleri biraz bozuk oldu...:):)
45 dakika fırında pişirin.
Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. 
Afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder