ATAK - SEYİR YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TATLI
Kakaolu olanı atak döneminde tüketemezsiniz, seyire geçtiğinizde yemenize izin var.Mereng aslında taze beze diye bildiğimiz tatlının bir türü. İçine azıcık sirke ve vanilya esansı atınca beze olarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1 yumurta akı2 kaşık tatlandırıcı
1 tatlı kaşığı yağı azaltılmış kakao
Yapılışı:
Fırınınızı 120 derecede ısıtınYumurtanın beyazını yoğun beyaz bir köpük kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu köpüğü 2 kaba bölün.
Her iki kaba da 1'er kaşık tatlandırıcı koyun.
Kaplardan birine kakaoyu ilave edin.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bölüştürün (5+5 rahat çıkar). Önemli not, krema torbası kullanmanızı tavsiye ederim. Ben de kalmamış o yüzden kaşık ile koydum, şekilleri biraz bozuk oldu...:):)
45 dakika fırında pişirin.
Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.
Afiyet olsun...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder