SEYİR/ATAK KIRMIZI ET TARİFLERİ - sebze günlerinde
Bu tarifi Bolonez Sos'un içindeki salçayı azaltıp, havuç koymayarak yaparsanız atak döneminde de tüketebilirsiniz. Fetuccini tarifi için sevgili dukaniche'ye teşekkürler..:)Malzemeler:
Fetuccini için:1 yumurta
2 yumurta akı
3 kaşık süt tozu
Bolonez sos için:
125gr. yağsız kıyma
1 incecik dilimlenmiş ufak boy soğan
1 küçük diş ince ince dilimlenmiş sarımsak
1 ufak boy incecik dilimlenmiş havuç
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı domates püresi (yerine 2 kaşık salça da olur)
Tuz
Karabiber
1/2 çay bardağı light süt
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke yada beyaz şarap
Yapılışı:
Bolonez Sos:Yağı teflon bir tavada kızdırın, içine soğan, sarımsak ve havucu ekleyip 3 dakika kavurun
Üzerine kıymayı ekleyin ve 5 dakika daha kavurun
1 kaşık salçayı ekleyin 1 dakika karıştırarak kavurmaya devam edin
Tuz, karabiber, sirke / beyaz şarap ve domates püresini ekleyin (püre yerine salça koyacaksınız 1/2 çay bardağı sıcak suda salçayı eritin öyle ekleyin)
Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin, sonra üzerine sütü ekleyip kıvamı biraz koyulaşıncaya kadar pişirin.
Fetuccini:
Yumurta, yumurta akları ve süt tozunu mikser ile iyice karıştırın.
Orta boy bir borcam kapağına alın
Mikrodalgada en yüksek güçte 4 dakika pişirin.
Bir tencerede içine tuz eklenmiş su kaynatın.
Mikrodalgadan fetucciniyi çıkarın, 1cm kalınlığında olacak şekilde şeritler halinde kesip tencereye atın.
4 dakika kadar haşlayıp çıkarın.
Soğuk sudan geçirip iyice süzün.
Fetucciniyi tabağa alın, üzerine bolonez sosu ekleyip servis edin.
Afiyet olsun..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder