SEYİR YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TATLI
Malzemeler:
Keki için:2 yumurta (sarısı ve akı ayrılıp ayrı kaplara konulacak)
1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği
1,5 yemek kaşığı mısır unu
1,5 yemek kaşığı süt tozu
1 yemek kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı tatlandırıcı
200gr light labne peyniri
5 damla vanilya aroması
Kreması için:
200gr light labne peyniri
2 kaşık light süzme yoğurt
4 kaşık tatlandırıcı (azar azar tadına bakarak ekleyin)
1 kaşık süt tozu
Islatmak için:
1/2 su bardağı kaynar su
3 tatlı kaşığı neskafe (ben gold kullandım) (bunun yerine yarım su bardağı ekspresso da kullanabilirsiniz)
4 tatlı kaşığı tatlandırıcı
Yağı azaltılmış kakao
Yapılışı:
Kek:Fırınınızı 180 derecede ısıtın
Yumurta sarılarının içine tatlandırıcı, kabartma tozu, labne ve vanilya aromasını katıp mikser ile iyice karıştırın.
Yumurta aklarını mikser ile yüksek hızda krema kıvamına gelene kadar çırpın.
İçine yulaf kepeği, mısır unu ve süt tozunu ilava edip düşük hızda karıştırın.
Bu karışımı yumurta sarılı karışıma ekleyip kaşık ile karıştırın
Kelepçeli kek kalıbınıza (ben 23cm çapında kullandım) yağlı kağıt serin (kenarları da kapatacak şekilde)
Karışımı kalıba dökün ve fırına atın.
25-30 dakika pişirin, fırından çıkarıp, ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın
Kreması:
Labne, süzme yoğurt, tatlandırıcı, süt tozu ve vanilya aromasını mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırın
Sosu için:
Yarım bardak suda kahveyi ve tatlandırıcıyı eritin. Ilımasını bekleyin.
Servis:
Servis kaselerinizi (bende 4 adet çıktı) hazırlayın.
Bir bardak yardımı ile servis kaseniz boyutlarında hamurunuzu dairesel parçalara bölün. Kenarlardan artanları aman atmayın, lazım olabilir. Eğer yeterince halka çıkmazsa alt tabakalarda kullanırsınız...:)
Servis kaselerinizin dibine kahvenizden koyun.
Üzerine kekinizden 1 halka koyun
Kekin üzerini kahve ile ıslatın.
Kahvenin üzerine çay süzgecinden geçirerek kakao serpin.
Üzerine kremanızdan yayın
Üzerine tekrar kek koyun. Onu da kahve ile ıslatın kakaolayın ve tekrar krema sürün.
En üste çay süzgeci yardımıyla kakao serpin.
Dolapta minimum 1 saat beklettikten sonra servis edin.
Afiyet olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder