Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

3 Mayıs 2012 Perşembe

SİLİFKE USULÜ SÜTLÜ KABAK TATLISI

SEYİR YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TATLI - sebze günlerinde


Malzemeler:

1/2 kilo balkabağı
1-1,5 bardak tatlandırıcı
1 bardak light süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası (orjinal tarifte yok, ancak biz yağsız süt kullandığımız için ben kıvam sağlaması için ilave ettim)

Yapılışı:

Balkabağını doğrayın. tencereye alın.
Üzerine tatlandırıcıyı serpin. 1 fincan kaynar su ilave edin, kapağını kapatıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pişme işlemi tamamlanınca kabakarı iyice ezin.
Üzerine sütü ilave edin. Pişmeye bırakın.
Süt kaynayınca kepçe ile bir miktar alın ve bir kaseye alın.
Bu ayırdığınız sütün içerisinde mısır nişastasını iyice eritin ve tencereye ekleyin.
Sürekli karıştırarak kıvamının koyulaşmasını sağlayın.
Puding kıvamına gelince servis kaplarınıza alın.
Önce dışarıda soğutun, donra dolaba alıp yarım saat daha soğutun.
Afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder