SEYİR YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TATLI - sebze günlerinde
Malzemeler:
Muffin için:1 çorba kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
6 kaşık süt tozu
2 tepeleme dolu kaşık Splenda
½ kaşık vanilya aroması
3 çorba kaşığı light süt
Üstü için:
1 dilim balkabağı
1,5 kaşık splenda
2 kaşık toz jelatin
2 kahve fincanı kaynar su
Yapılışı:
Üstü:1 dilim balkabağını haşlayın, suyunu süzün ve iyice ezin.
1 kasede toz jelatini 5 yemek kaşığı kaynar suda iyice eritin.
Bir sos tavasına balkabağını, 1 kaşık splendayı, eritmiş jelatini ve 1 kahve fincanı suyu ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin.
Muffin:
Fırını 160 derecede ısıtın
Yumurta ile kabartma tozunu iyice çırpın.
İçine Splenda, vanilya aroması ve 2 kaşık süt tozu ekleyip iyice karıştırın.
2 kaşık daha süt tozu ilave edip iyice karıştırın
Son 2 kaşık süt tozunu ve 2 kaşık light sütü ilave edip iyice karıştırın.
Muffin kabına bölüştürün (ben 4 parçaya böldüm ve silikon kap kullandım)
12 dakika pişirin
Çıkarıp üzerine fırça ile light süt sürün
10 dakika daha pişirin.
Çıkarıp üzerine balkabağı karışımını paylaştırın.
5 dakika daha fırında pişirin.
Çıkarıp soğutun ardından kaplardan çıkarın.
Afiyet olsun.
yaptim, super oldu ! tesekkurler ...
YanıtlaSilbeğenmenize çok sevindim..:) afiyet olsun..:)
YanıtlaSilMerhaba, muffin için gerçekten 1 çorba kaşığı kabartma tozu kullanılıyor mu?
YanıtlaSilBu tarifi denemek istiyorum ama bana dikkatten kaçmış bir hata var gibi geldi.