SEYİR YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TATLI
Malzemeler:
Kek için:
6 kaşık yulaf kepeği
2 kaşık buğday kepeği
2 kaşık süt tozu
200gr. yağsız yoğurt
1 yumurta
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
4 kaşık tatlandırıcı. (birer birer ekleyip karışımın tadını kontrol ederek konulacak)
1 kaşık yağı azaltılmış kakao
Sos için: her bir dilim için
1/2 kahve fincanı yağsız süt
1,5 çay kaşığı tatlandırıcı
1 çay kaşığı süt tozu
1 çay kaşığı mısır nişastası
Yapılışı:
Kek:
Yumurtaların akları hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Yarım saat dinlendirin.
Fırını 180 derecede ısıtın
Yumurta beyazlarını beyaz yoğun bir köpük halini alana kadar mikserle çırpın.
Dinlendirilmiş hamura yumurta aklarını ekleyin, iyice karıştırın (mikserle en yavaş devirde)
Silikon kek kalıbına alın. (ben orta boy kalıp kullanıyorum)
Fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. (30. dakikadan itibaren 10 dakikada bir içine kürdan yada ahşap çöp şiş saplayarak içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Sos:
Malzemeleri ocağın en küçük gözünde, kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Sosunuzu kekin üzerine dökerek servis edin.
Afiyet olsun... :)
kekin dışı çok güzel görünüyor
YanıtlaSil