ATAK ET TARİFLERİ
Malzemeler:
1 parça bonfile2 dilim soğan
1 diş sarımsak
1 avuç dereotu
1 avuş maydanoz
1 kaşık katkısız domates salçası
Tuz
Karabiber
Kekik
Yapılışı:
Sarımsağı halka halka doğrayın.Eti kekikle kaplayın
Tavanızı yağlayıp silin.
Soğan halkalarını ve sarımsağı tavada çevirin
Eti tavaya alın, altı ve üstü renk değiştirene kadar pişirin.
Yarım bardak sıcak suyun içinde salçayı eritin
Salçalı suyu da tavaya katın, az tuz ve karabiber koyup kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
İnmesine 5 dakika kala kabaca doğradığınız dereotu ve maydanozu da tavaya alın. Gerekiyorsa sıcak su ilavesi yapın.
5 dakika daha kapağı kapalı pişirin ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder