SEYİR KIRMIZI ET TARİFLERİ - sebze günlerinde
Malzemeler:
1 sarı biber1 kırmızı biber (dolmalık)
1 büyük kabak
10 adet kültür mantarı (sapları ayıklanmış)
1 küçük soğan
1 büyük sarımsak
1 büyük domates
2 tatlı kaşığı salça
1/2 bağ maydanoz
200gr. yağsız kıyma
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Biberlerin saplarını kesip çekirdeklerini temizleyin ve alt kısmına bıçağın ucu ile 3-4 kesik atın.Kabağı iyice yıkayın. Ortadan ikiye bölün ve içini çıkarın. Üzerinde bıçağın ucu ile 3-4 delik açın
İncecik doğranmış soğan, kıyma, küçük küçük doğranmış yarım domatesi, incecik doğranmış sarımsak, ufak ufak kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı salça, tuz ve karabiberi iyice yoğurun.
Mantarları küçük küçük doğrayın ve bu karışıma ilave edip karıştırın.
Hazırlamış olduğumuz bu içi biberlerin ve kabakların içine doldurun. üzerini kalan 1/2 domatesi uygun ebatta bölerek domates ile kapatın ve tencereye alın.
1 tatlı kaşığı salçayı kaynar su ile eritip, boş yerlerden tencereye boşaltın. Dolmaların yarısını geçmeyecek şekilde kaynar su ilave edin.
Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder