ATAK YUMURTA TARİFLERİ
Bu pişirme şeklini Dukan Diyeti Tariflerim sitesinde gördüm, hoşuma gitti. Site sahiplerine teşekkürler...:)Malzemeler:
1 yumurtaSu
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Bir tencereye sufle kasenizi (yada ısıya dayanıklı fincan, bardak vs.) koyun.Kasenin içine gelmeyecek şekilde, kasenin yarısına gelecek kadar tencereye kaynar su koyun.
Tencereyi içinde kase ile ocağa koyun.
Su fokurdamaya başlayınca, sufle kasesinin içine yumurtanızı kırın.
Kapağını kapatın.
Yumurtanın sarısı istediğiniz kıvama gelene kadar kapağı kapalı şekilde pişirin.
2-2,5 dakikada rafadan, 3-3,5 dakikada kayısı, 5 dakikada katı oluyor. (ben katı yaptım)
Kabı çıkarın, üzerine, tuz, karabiber, isterseniz kekik, pul biber serperek servis edin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder