ATAK BALIK TARİFLERİ
Malzemeler:
1 orta boy levrek (ayıklanmış)1 orta boy soğan
1 orta boy domates (atakta ve seyir protein günlerinde koymayın)
1 limon
3 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Kekik (isteğe bağlı, ben koymadım)
Yapılışı:
Balığı yarım saat suda bekletin ki kalan kan da gitsin ve daha lezzetli olsun.Yarım saat dolunca fırınınızı 200 derecede ısıtın
Kabınızın içine yağlı kağıt serin.
Soğanları yuvarlak dilimler halinde doğrayın ve balığı koyacağınız hatta dizin.
Üzerine yuvarlak dilimlenmiş domatesleri koyun.
Balığın 2 yüzünde de bıçakla uzunlamasına kesik açın
Balığı tuz, karabiber ve kekik ile iyice ovun ve domateslerin üzerine yatırın.
Üstta açtığınız kesiğe defne yaprağı yerleştirin
İçine defne yaprağı ve limon dilimi koyun.
Üzerine çok az limon sıkın ve limon dilimleri koyun.
Alüminyum folyo ile kapatıp fırına atın.
50 dakika sonra folyoyu çıkarıp 5 dakika daha en üst rafta pişirin (bu aşama hafif kızarması için)
Fırından çıkarın ve servis edin.
Afiyet olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder