SEYİR KIRMIZI ET TARİFLERİ - sebze günlerinde
Malzemeler:
½ orta boy soğan
3 diş sarmısak
1 adet inceltilmiş biftek
2 büyük domates
2 adet yeşil biber (ben acı tercih ettim)
1 adet orta boy kırmızı biber
1 orta boy patlıcan
1 adet kabak
Sarmısaklı yoğurt için:
125 gr. light yoğurt
1,5 tatlı kaşığı sarmısak tozu (isterseniz 2 diş sarmısak rendesi de olur)
Yapılışı:
Soğanı ve sarmısakları küp şeklinde doğrayın.
Tavayı zeytinyağı ile yağlayıp peçete ile silin
Soğan ve sarmısakları içine atıp kavurmaya başlayın
Eti küçük parçalar olacak şekilde doğtayın
Soğan ve sarmısaklar renk değiştirince eti de tavaya ekleyin
Domatesleri rendeleyin
Et suyunu bırakınca rendelenmiş domatesleri ve bir miktar tuz ekleyin
Bir yanda su kaynatın, sıcak suya ihtiyacımız olacak
Yeşil biberleri doğrayın
Kırmızı biberi küçük kare parçalar olacak şekilde doğrayın
Domatesler pişmeye başlayınca tavaya ekleyin
Patlıcanı küçük küpler şeklinde doğrayın ve tavaya ilave edin
Kabağı küçük küpler halinde doğrayın ve yemeğe karıştırın
Sebzeler istediğiniz kıvamda olana kadar pişirmeye devam edin (ara ara sıcak su takviyesi yapmanız gerekebilir)
Sarmısaklı yoğurt:
Light yoğurt ile sarmısak tozunu pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Yemeğiniz piştiğnde sarmısaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder