ATAK YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TUZLU / EKMEK
Malzemeler:
1 yumurta akı1 kaşık süt tozu (beze kıvamında kalmasına engel oluyor)
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı köri
Çörekotu
Yapılışı:
Fırınınızı 120 dereceye ayarlayınYumurta akını iyice çırparak beyaz bir köpük haline getirin.
İçine tuz, köri ve süt tozunu ekleyerek karıştırın.
Küçük bir tepsiye yağlı kağıt serin
Bir kaşık yardımı ile karışımı 8 parça olacak şekilde yağlı kağıdın üzerine bölün
Üzerlerine çörekotu serpin ve fırına atın
30 dakika pişirin.
Çıkarıp 5 dakika soğutun.
Atıştırmalık olarak yanınızda taşıyabilirsiniz, afiyet olsun...:)
Not: Ben denemedim ama sanırım çörekotundan önce üzerlerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı da sürülebilir... Bir dahaki sefere öyle deneyeceğim...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder