SEYİR YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TATLI
Malzemeler:
Çikolata için:1 silme yemek kaşığı tatlandırıcı (azar azar karışımın tadına bakarak eklemenizi öneririm)
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yağı azaltılmış kakao
2 damla vanilya aroması
Cookie için:
1 yumurta
3 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
5 kaşık buğday kepeği
2 kaşık mısır unu
3 yemek kaşığı tatlandırıcı
5 çay kaşığı kakao
5 damla vanilya
Yapılışı:
Fırınınızı 180 derecede ısıtınÇikolata:
Malzemeleri iyice karıştır, buzdolabında beklet.
Cookie:
Yumurta, sirke, tatlandırıcı ve kabartma tozunu iyice karıştır.
Buğday kepeğini tel süzgeçten iyice ezerek geçirin ve mısır unu ile karışıma ekleyin
Süzgeçin içinde kalan kepekleri 1 dakika kadar doğrayıcıdan geçirin, onu da karışıma ekleyin.
Silikon muffin kalıplarına 15 eşit parçaya bölün. Yada geniş aralıklarla yağlı kağıda bölüştürün.
Üzerlerine çay kaşığı yardımı ile çikolata parçaları bırakın.
Fırına atıp 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun...:)
tarifte keşke yulaf kepeği olsaydı mısır unu ve buğday kepeği yerine....dukana uygun olurdu o zaman
YanıtlaSilEger dukanin kendi sitesindeki kullanılabilir malzemelere bakarsanız buğday kepeği ve misir ununun yada nisastasinin günde birer kasik izinli olduğunu görebilirsiniz. Burada vermiş oldugum izinli ürünler listesi dogrudan o sayfadan alinmistir
YanıtlaSiltarifteki sirke ne için kullanılıyor acaba? şimdi onsuz yaptım bakalım nasıl olacak bu arada yulaf kepeğini ben de sizin gibi ekmekte kullanmayı seviyorum kepeksiz tarifleriniz harika
YanıtlaSilSirke kurabiyelerin pastane kurabiyesi gibi daha ağızda ufalanır olmasını sağlıyormuş. Zaten tarifi pastane kurabiyesi tarifinden dukanize etmiştim..:)
YanıtlaSil