ATAK YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TUZLU / EKMEK
Bu tarif için ilham perim sevgili Dukaniche'ye teşekkürler...:)
Malzemeler:
1 yumurta5 yemek kaşığı yulaf kepeği
5 yemek kaşığı yoğurt
1/2 yemek kaşığı sirke
1 fıske tuz
1/2 paket kabartma tozu
1 tutam çörekotu yada susam (susam seyirde kullanılabilir)
Yapılışı:
Fırınınızı 180 derecede ısıtınTüm malzemeleri iyice çırpın
Daha pofuduk istiyorsanız:
Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın.
Beyazı kabartma tozu ile iyice mikserle çırpın.
Diğer malzemeleri başka bir kapta tel ile iyice çırpın.
Yumurta aklarını bu kaba ekleyip spatula yardımı ile birbirine yedirin
Karışımınızı kelepçeli kalıba aktarın, üzeine çörekotu / susam serpin ve fırına atın
25 dakika pişirin
Çıkarıp dışarıda soğutun.
Afiyet olsun... :)
Tarifinizi denedim,teşekkürler,hoş bir tadı var, ama içi biraz cıvık gibi oldu sanırım yoğurdu biraz azaltsak daha kıvamlı olabilir.
YanıtlaSilbazen fırından fırına da fark edebiliyor. Benimkiler cıvık olmamışlardı. Yoğurdu azaltmak iyi bir fikir. Afiyet olsun..:)
YanıtlaSil