ATAK TAVUK TARİFLERİ
Malzemeler:
1 adet ince dövülmüş tavuk göğsü1 kaşık balzamik sirke
1 kaşık sodyumu azaltılmış soya sosu
1/3 kaşık tatlandırıcı
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 fıske tuz
Yapılışı:
Tavanızı yağlayıp peçete ile silin ve kızdırınTavuğun önünü ve arkasını 5er dakika pişirin
Bu sırada başka bir sos tavasında diğer malzemeleri karıştırın ve kaynatın. 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Sosu tavuğun üzerine ekleyin, 1 yemek kaşığı kaynar su ilave edin
Kapağını kapatıp sosun suyu tamamen buharlaşıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder