ATAK YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TUZLU / EKMEK
Bu kadar tarif vermişim de en basit, en hızlı ve en sık kullanılacak olan krebin tarifini vermemişim. Uyarı üzerine buyrunuz...:)Malzemeler:
1 yumurta3/4 çay bardağı light süt
3 kaşık yulaf kepeği
Tuzlu olarak kullanmak isterseniz çay kaşığının ucu ile tuz
Tatlı olarak kullanmak isterseniz 1 çay kaşığı toz tatlandırıcı
Yapılışı:
Tüm malzemeleri tel ile çırpın.Tavanızı (15cm.lik bir tava kullanın) yağlayın ve peçete ile silip kızdırın. Ocağın altını kısın.
Karışımın 1/3ünü kepçe ile tavaya alıp tavayı çevirerek yayın. Karışımın ıslaklığı gidince alt üst edin. Pişince tabağa alın. Bu adımı 2 kere daha tekrar edin.
İçerisine, hangi dönemde iseniz izin verilen malzemelerden koyup dürüm yaparak, yada ikiye katlayarak yiyebilirsiniz...:)
Tüketirken günlük kepek limitinize dikkat edin. Artan kreplerinizi buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder