ATAK TAVUK TARİFLERİ
Malzemeler:
1/2 tavuk göğsü1 diş ince rendelenmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 fincan sıcak su
3/4 kaşık salça
1/4 kaşık biber salçası
Acıso
6 kaşık rendelenmiş light kaşar
Yapılışı:
Sarımsak, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırın.Tavuğu küçük küp parçalara bölün ve bu karışımın içine atıp iyice karıştırın.
Tavukları 15-20 dakika bu şekilde bekletin.
Süre dolunca, tavanızı yağlayıp silip kızdırın ve tavukları içine alarak 10 dakika karıştırarak pişirin.
Fırınınızı 190 derecede ısıtın.
Salçaları ve acısoyu 1 fincan sıcak su ile eritin.
Kaşarınızı rendeleyin
Tavuklar pişince ocaktan alın ve salçalı karışımı tavukların üzerine döküp iyice karıştırın.
Tavukları kaşık yardımı ile 2 güveç kabına bölüştürün (ben de güveç olmadığı için 3 porselen kaba böldüm)
Tavadaki salçalı sosun bir kısmını tavukların üzerine dökün
Üzerini kaşar ile kaplayın.
Kalan sosu da kaşarların üzerine dökün ve fırına atın.
Yaklaşık 20 dakika sonra, kaşarlar eriyip renk değiştirince fırından çıkarıp servis edin.
Afiyet olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder