SEYİR YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TATLI - sebze günlerinde
Malzemeler:
1/2kg. havuç1+1/3 su bardağı tatlandırıcı
3 kaşık mısır nişastası
1 su bardağı su yada light süt (ben sütle yaptım)
Toz tarçın
Yapılışı:
Havuçların kabuklarını soy, 2-3 parçaya böl.Havuçları tencereye al haşla.
Yumuşadıklarında çıkar, suyunu süz ve blenderda pürüzsüz püre haline getir.
1 su bardağı su yada light süt içinde nişastayı iyice erit.
Bu karışımı tencereye al, üzerine havuç püresini ekle.
Kısık ateşte sık sık karıştırarak pişir.
Puding, muhallebi kıvamına gelince altını kapat.
Borcamın, yada servis kasenizin içini ve kenarlarını ıslak bir bezle nemlendir.
Havuçlu tatlıyı boşalt.
Dışarıda soğut ve buzdolabına al.
En az 1 saat beklet (katılaşıncaya kadar)
Servis edeceğiniz zaman bıçakla kesip tabaklara alın, üzerine tarçın serpiştirip servis edin.
Afiyet olsun...
Tatlandirici ölçüsü cok fazla....
YanıtlaSilOrjinal tarife göre azalttım, bana fazla gelmedi. Siz azaltarak deneyin isterseniz
YanıtlaSil