ATAK YUMURTA TARİFLERİ
Malzemeler:
1 yumurta1 yumurta beyazı
1 dilim tavuk jambon
1 dilim jambon
Sos için:
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı hardal (Dijon tercih etmenizi tavsiye ederim)
2 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
50ml ılıştırılmış light süt
Yapılışı:
Bir sos kabının içerisine süt hariç tüm sos malzemelerini koyup karıştırın. Sonra bu kabı en küçük ocakta en kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Üzerine azar azar ılık süt ilave edin. İyice karıştırın. Kaynamasını bekleyinBu arada küçük bir yumurta tavasını zeytinyağı ile yağlayıp peçete ile silin. önce jambonları 1,5'ar dakika önlü arkalı pişirin ve tabağa alın. Sonra tavaya 1 yumurta ve 1 yumurta akını koyun. Tuzlayın. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Bir yanda gözünüz sosta olsun. Kaynamaya başlar başlamaz, kıvamı koyulaşıncaya kadar kısık ateş üzerinde karıştırmaya devam edin.
Yumurta ve sos istediğiniz kıvama gelince, yumurtayı tabağa alın, üzerine jambonları koyun. Üzerine de sosunuzu dökün...
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder