ATAK YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TATLI
Not: Foroğraf bembeyaz çıkmıştı, gerçek rengine yakın olması için photoshop ile resmi renklendirdim.Malzemeler:
250ml light süt4 adet istediğiniz meyveli poşet çay (ben böğürtlen çayı kullandım)
2 yemek kaşığı tatlandırıcı
1,5 tepeleme yemek kaşığı toz jelatin
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı kaynar su
Yapılışı:
Sütü, şekeri ve meyve çaylarını ocakta kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Kaynamadan ateşten alın ve demlenmeye bırakın.Küçük bir cam kaseye 1/2 çay bardağı normal suyu (oda dıcaklığında, ısıtılmamış) koyun ve içine toz jöleyi ekleyin. Bir iki kere karıştırın ve 5 dakika bekletin. Süngerimsi bir kıvam alacaktır.
Bu kıvama gelince jöleyi geniş bir kaseye aktarın, üzerine 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin ve jöleyi iyice eritin.
Sütün içinden çayları çıkartın (çıkartırken bir çay süzgecine alın ve parmağınızla iyice ezerek tüm rengini süte akıtmaya çalışın)
Ilınmış olan sütü yavaş yavaş karıştırarak jöleye ekleyin.
Kaselere paylaştırın
Önce dışarıda soğumasını bekleyin
Sonra buzdolabına alıp jölenin donmasını bekleyin. Hazır şekerli jölelere göre daha yavaş donuyor, panik olmayın..:)
Afiyet olsun...:)
meyve cayini posettenmi cikarttiniz yoksa posetiylemi kaynattiniz
YanıtlaSilpoşeti ile koydum.
YanıtlaSil