SEYİR YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TATLI
Yumurtadan ve kokusundan bıkanlar için yumurtası kek yaptım, umarım beğenirsiniz..:)
Malzemeler:
20 yemek kaşığı yulaf kepeği (elenmiş olacak)10 yemek kaşığı tatlandırıcı
1 su bardağı (240ml) light süt
1/2 paket light labne
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı yağı azaltılmış kakao
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Fırınınızı 160 derecede ısıtınSüt, labne, vanilya ve şekeri en düşük devirde mikser ile karıştırın.
Kabartama tozu ile elenmiş yulaf kepeğini karıştırın ve sütlü karışıma ekleyin.
Malzemeleri yine düşük hızda mikser ile çırpın.
20 dilim kek çıkabilecek bir silikon kek kalıbına (büyük boy yuvarlak kalıp) karışımın 2/3ünü boşaltın.
Kalan karışıma kakaoyu ekleyin ve düşük hızda mikser ile karıştırın.
Kakaolu karışımı da kalıba alın.
Bir çatal yardımı ile parça parça karışımları spiral şeklinde iç içe geçirin.
Fırına verin, 50-60 dakika pişirin. (50. dakikadan sonra bir kürdan yada çöp şiş ile içini kontrol edin)
Pişince çıkarın dışarıda soğutun.
Kalıptan çıkarın ve servis edin.
Buzdolabında saklamanız tavsiye edilir..:)
Afiyet olsun..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder