SEYİR KIRMIZI ET TARİFLERİ - sebze günlerinde
Not: Bu tarifi içindeki sebzeleri çıkararak, az miktarda soğanla Atak döneminde de kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
125 gr kuşbaşı doğranmış yağsız et2 tatlı kaşığı soya sosu
1çay kaşığı hardal (Dijon tercih etmeye çalışın)
1 çay kaşığı sirke (üzüm yada elma)
1 çay kaşığı kimyom
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
3 mantar
1/2 orta boy soğan
Çöp şiş çubuğu
Yapılışı:
İçine etin sığabileceği bir kabın içerisine sarmısakları ince rendeden geçirin. Baharatları, soya sosunu, hardalı ve sirkeyi ilave edip iyice karıştırın.Bu sosun içerisine eti koyup yarım-1 saat arası marine edin. (vaktiniz var is 3 saat aslında ideal)
Fırınınız 150 dereceye ayarlayın.
Biber, mantar ve soğanlarınızı şişe geçirilebilecek şekilde halka halka doğrayın.
İstediğiniz sıra ile şişlere geçirin.
Fırının ızgara telinin üzerine yerleştirip tepsiyi fırına verin, 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun...:)
Not: Ben daha kebap havasında olsun diye soğanları fırına vermek yerine, saya sosu ve sumak ile karıştırıp etlerin yanına yerleştirdim...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder