SEYİR SEBZE YEMEKLERİ
Malzemeler:
1 orta boy kabak1 orta boy patlıcan
2 kırmızı biber
2 yeşil biber (sivri biber olmasın)
1 büyük havuç
2 diş sarımsak
6 kaşık light yoğurt
2 diş sarımsak
4 orta boy şeri domates
2 yemek kaşığı doğranmış taze kekik yoksa kuru kekik
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
Fırınınızı 180 derecede ısıtınKabakları ve patlıcanları yıka, soymadan serçe parmak boyutunda doğrayın
Patlıcanları limonlu suda 10 dakika bekletin
Kırmızı biberleri ince ucun kesin
Biberleri 3-4cm.lik dilimler halinde kesin
Havucu serçe parmak büyüklüğünde doğrayın
Domates hariç tüm malzemeleri (patlıcanları suyunu süzerek) derin bir aba alın, üzerine 2 diş sarımsak rendesi, yağ, tuz karabiber ve kekiği ekleyin, iyice harmanlayın
Borcama alın, domatesleri de ikiye bölerek tepsiye yerleştirin.
1/2 fincan kaynar su ekleyin ve fırında pişiene kadar tutun (yaklaşık 35-40 dakika sürüyor)
Bir kasede yoğurdu, 1 fıske tuzu ve 2 diş sarımsak rendesini iyice çırpın.
Sebzelerinizi fırından çıkarıp servis tabağınıza alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı pul biber ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun....:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder