ATAK TAVUK TARİFLERİ
İşten epeyce geç dönüp, evde pek de bir şey kalmadığını fark edince, olanlardan istifade ederek bu yemeği yaptım. Pek de güzel oldu..:)
Malzemeler:
1/2 tavuk göğsü (kuşbaşı dopranmış)3 diş sarımsak
1 orta boy soğan (ben kullanmadım, gına geldi soğandan...:) )
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kekik
1 defne yaprağı
Acıso
5-6 incecik dilim light kaşar
Yapılışı:
Tavanızı yağlayın ve silip kızdırın.Fırınınızı 200 derecede ısıtın
1 bardak kaynar su hazırlayın
Kızdırdığınız tavaya kabaca dilimlenmiş sarımsağı atın ve rengi dönene kadar kavurun
Üzerine tavukları ekleyin. Kapağını kapatıp suyunu bırakana kadar pişirin (arada karıştırın)
Bir kasede kaynar suda salçayı eritin.
Suyunu salmış tavukların üzerine boşaltın.
Acıso, tuz, karabiber, kekik ve defne yaprağını ekleyin.
Kapağını kapatıp suyu azalana kadar pişirin.
Defne yaprağını çıkarın, tavukların yarısını güvece alın
Üzerine kaşar serin
Tekrar tavuk koyun
Üzerine tekrar kaşar serin
Tavanızdaki salçalı sosu kaşarın üzerine ekleyin.
Fırının en üst rafında 7-8 dakika, kaşar eriyinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun..:)
ooo siz çok light kaşar kullanmışsınız..light kaşarın yağ oranı çooook belki ara sıra 1 dilim olabilir
YanıtlaSilZaten tarifteki incelik dilim normal 1 dilime denk geliyor.
YanıtlaSil