ATAK YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TUZLU / EKMEK
Malzemeler:
3 yemek kaşığı yulaf kepeği
3 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı süt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
Yulaf kepeği, yoğurt, süt ve yumurtayı karıştırıp 6-7 dakika dinlenmeye bırakın. Sonra kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. 14x14 gibi çok büyük olmaya tepsi yada borcamı peçete ile yağlayıp, karışımı döküp hemen fırına verin.( mikrodalga icin Borcam veya fırınlar icin yapışmaz kek kalıpları, tepsiler hepsi olabilir)
fırında 180 de kabınızın buyuklugune baglı 15- 30 dakika arası pisirin.
Buzdolabında muhafaza etmenizi tavsiye ederim.
Buzdolabında muhafaza etmenizi tavsiye ederim.
teşekkürler
YanıtlaSilMerhaba, 3 aydır dukan yapıyorum. Bugüne kadar diğer bloglarda bulduğum ekmek tariflerini uyguladım. Ancak midem artık süt tozu içeren hiç birşey kaldırmıyor. Şeker tadından fena halde rahatsız olmuş durumdayım. İçinde süt tozu olmayan bir tarif ararken sizin bloğunuzda 5 adet buldum. Hepsini deneyeceğim. Emeğinize sağlık...
YanıtlaSilSizin de öyle... Çok teşekkür ederim..:)
YanıtlaSil