Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

12 Mayıs 2012 Cumartesi

FIRINDA KABAK TATLISI

SEYİR YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TATLI - sebze günlerinde


Malzemeler:

1/2 kilo balkabağı (ayıklanmış, temizlenmiş)
1,5 su bardağı tatlandırıcı
1 çubuk tarçın
6-7 karanfil
1 çay bardağı kaynar su

Yapılışı:

Fırınınızı 200 derecede ısıtın
Kabakları 1-1,5cm. kalınlığında dilimleyip Borcama dizin.
Kabakların üzerini tamamen kapatacak şekilde tatlandırıcıyı dağıtın.
Kabakların arasından kaynar suyu ekleyin.
Aradaki boşluklara karanfili paylaştırın, çubuk tarçını yerleştirin.
Kabı alüminyum folyo ile kapatıp fırına verin.
Yarım saat pişirdikten sonra çıkarıp folyoyu çıkartın.
Kabakların üzerinde erimemiş olan tatlandırıcı varsa bir kaşık yardımı ile dibteki sudan alıp bu kısımlara dökün. Dipte su kalmadıysa yine kaşık yardımı ile bu kısımlara kaynar su ekleyin.
Bu işlemi tamamlayınca fırının en üst rafına üzeirni hafif kızartmak üzere yerleştirin
10 dakika daha pişirip, alın ve dışarıda soğutun.
Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder