Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

22 Haziran 2012 Cuma

MANTI BÖREĞİ

ATAK ET TARİFLERİ



Malzemeler:

Hamuru için:
2 yumurta
3 kaşık süt tozu
1 silme çay kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı kaynar su
Zeytinyağı
İçi için:
125gr. yağsız 2 kere çekilmiş kıyma
1 küçük soğan, incecik doğranmış
1 sarımsak, incecik doğranmış
1 tatlı kaşıpı tepeleme salça (isterseniz biber salçası da karıştırın)
Tuz
Karabiber
Kimyon
Zeytinyağı

Sosu için
3 yemek kaşığı tepeleme light yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1/2 çay bardağı kaynar su
Zeytinyağı

Yapılışı:

İçi:
Tavanızı zeytinyağı ile yağlayıp fazlasını peçete ile silin
Soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun
Kıymayı ekleyin ve etin tamamı renk değiştirene kadar kavurun.
Salçayı ekleyin, bir iki karıştırdıktan sonra kaynar su ilave edip, tuz, karabiber ve kimyon ekleyin
Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Suyunu çekince altını kapatın.
Hamuru için:
Tüm hamur malzemelerini mikser ile iyice çırpın
Genişçe bir teflon tavaya zeytinyağı sürüp kızdırın, altını kısın
Karışımınızın yarısını tavaya alın ve yayın
Kapağını kapatın
Arada kontrol edin, çevrilebilir kıvama gelince alt üst edin, kapağı açık pişirin.
Aynı şekilde ikinci parçayı da pişirin.
Sosu:
Tavanızı yağlayop silin ve kızdırın
Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun
Üzerine kaynar su ekleyip salçayı pişirin.
Kıvamlanınca altını kapatın.
Yoğurdu bir kaseye alın ve pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın
Sarımsak rendesi ekleyip tekrar karıştırın.
Servis tabağınıza hamurun 1 parçasını alın
Üzerine kıymayı yayın
İkinci hamur ile üzerini kapatın
Üzerine yoğurdunuzu yayın ve salçalı sosu ekleyin.
Afiyet olsun..:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder