Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

14 Mayıs 2012 Pazartesi

SALÇALI BAHARATLI EKMEK

ATAK YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TUZLU / EKMEK


Malzemeler:

4 kaşık yulaf kepeği
1 yumurta
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı light yoğurt
2 çorba kaşığı yağsız tuzsuz lor (isteğe bağlı)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaçığı salça
1 tatlı kaşığı Vegeta baharatlı sebzeli çeşni (yada istediğiniz başka baharatlar ve elbette tuz)
Çörekotu

Yapılışı:

Bir kasede yumurtaları ve yoğurdu iyice çırpın
İçerisine yulaf kepeğini, baharatı, salçayı ve kabartma tozunu ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Bir tabakta loru çatalla iyice ezin.
Loru da karışıma ekleyin ve iyice karıştırıpkarışımı 5 dakika dinlenmeye bırakın.
Yaklaşık 25cm.lik bir borcama karışımı boşaltın, üzerine çörekotu serpin.
Mikrodalgada 900W'ta 8 dakika pişirin.
Borcamı çıkarın, soğumasını bekleyip ekmeği çıkarın.
Afiyet olsun.
Buzdolabında muhafaza etmenizi tavsiye ederim.

2 yorum:

  1. Hiç kabarmamış,neden insanları yanıltıyorsunuz ? İlginç..

    YanıtlaSil
  2. hiçbir yerde kabarıyor yazmıyor dikkatli okursanız eğer. yulaf kepeği pek kabaran bir malzeme değil.

    YanıtlaSil