ATAK YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TUZLU / EKMEK
Malzemeler:
4 kaşık yulaf kepeği1 yumurta
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı light yoğurt
2 çorba kaşığı yağsız tuzsuz lor (isteğe bağlı)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaçığı salça
1 tatlı kaşığı Vegeta baharatlı sebzeli çeşni (yada istediğiniz başka baharatlar ve elbette tuz)
Çörekotu
Yapılışı:
Bir kasede yumurtaları ve yoğurdu iyice çırpınİçerisine yulaf kepeğini, baharatı, salçayı ve kabartma tozunu ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Bir tabakta loru çatalla iyice ezin.
Loru da karışıma ekleyin ve iyice karıştırıpkarışımı 5 dakika dinlenmeye bırakın.
Yaklaşık 25cm.lik bir borcama karışımı boşaltın, üzerine çörekotu serpin.
Mikrodalgada 900W'ta 8 dakika pişirin.
Borcamı çıkarın, soğumasını bekleyip ekmeği çıkarın.
Afiyet olsun.
Buzdolabında muhafaza etmenizi tavsiye ederim.
Hiç kabarmamış,neden insanları yanıltıyorsunuz ? İlginç..
YanıtlaSilhiçbir yerde kabarıyor yazmıyor dikkatli okursanız eğer. yulaf kepeği pek kabaran bir malzeme değil.
YanıtlaSil